Skoter.se
 
Navigera dig fram här   Måndagen den 25:e oktober 2021
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15237  
  Antal nyheter: 5661  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 4376 st  
  Igår: 6941 st  
  Denna månad:
112357 st
 
  Föreg. månad:
218299 st
 
  Totalt: 78105041 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. scom851
2. Mtech94
3. Mark
4. Alesta
5. donzparker25
6. sara19
7. millsjoan
8. crystalbr8wn
9. Micke61
10. YYJJJ
 
 
Här är du: Nyhetsarkiv > Finska Duell Bike-Center siktar på en stor fransk motorcykel- och cykelmarknad genom storskaligt förvärv
 

Finska Duell Bike-Center siktar på en stor fransk motorcykel- och cykelmarknad genom storskaligt förvärv
Från vänster till höger: Fabrice Chrétien, grundare av Tecno Globe, Jarkko Ämmälä, Duells vd och Dennis Becker Tecno Globes vd.

Det finska företaget Duell Bike-Center har expanderat snabbt de senaste åren i Centraleuropa. Nu har företaget köpt Tecno Globe, en stor fransk importör av motorcykel- och cykeltillbehör.

Tecno Globe har en stark position i Frankrike, en av de största motorcykel- och cykelmarknaderna i Europa. Duell, den största importören av powersports -produkter i Norden, har blivit marknadsledande i de nordiska länderna på några år, och företaget strävar till detsamma i Centraleuropa.
Som ett resultat av affären kommer alla 39 anställda i Tecno Globe att överföras till Duell. Det franska företaget grundades 1995 och är en av de ledande importörerna och grossisterna för motorcykel- och cykeltillbehör i Frankrike med en omsättning på mer än 21 miljoner euro (budgetåret 1-12/2020). Företaget har till och med mer än fördubblat sin omsättning under de senaste fem åren. Duells vd Jarkko Ämmälä säger om transak-tionen:
”Frankrike är en av de största motorcykel- och cykelmarknaderna i Europa och vi är verkligen glada över affären som just genomförts. Tecno Globe öppnar dörren till nya marknader för oss samtidigt som vi kan dra nytta av deras starka lokala branschkunskap, långa leverantörs- och kundrelationer och de-ras betydande varumärkesportfölj. Tillsammans har vi en ännu bättre chans att lyckas och växa, både i Frankrike och på andra ställen i Centraleuropa. Vi ser också fram emot ett nytt övertagande på Europas ständigt växande cykelmarknad. ”
Fabrice Chrétien, grundare av Tecno Globe, kommenterar:”-Tecno Globe och Duell delar en liknande stark strategisk vision och affärsfilosofi, kemin och möjligheterna till samarbete med Duell var uppenbara från början. Med Duell kommer Techno Globe att få en stark ny ägare som gör att vi framgångsrikt kan fortsätta vår nuvarande affärsmodell och utveckla den t ill en helt ny nivå. ”
Frankrike är ett av de ledande länderna i Europa för motor-cykel och cykelhandel
Frankrike har varit en av de största marknaderna för tvåhjuling-ar i Europa i tio år, med uppskattningsvis 250 000 motorcyklar eller mopeder registrerade varje år. Efterfrågan på cyklar har också ökat starkt under pandemin, då cyklar blivit allt populärare som transportmedel. Duell Bike-Center är marknadsledande inom sitt område i både de nordiska och baltiska länderna och företaget har målmedvetet expanderat till Centraleuropa. Sommaren 2021 köpte Duell den holländska powersports-importören IGM Trading B.V. och tyska Grand Canyon GmbH.
”Den franska marknaden är många gånger större än den nordiska marknaden, så potentialen är enorm. Tecno Globe har redan 4 000 kunder i Frankrike, inklusive de stora detaljhandelskedjorna Intersport och Decathlon, samt många viktiga online-butiker. Vårt mål är naturligtvis att ytterligare öka antalet i fram-tiden och föra samman med våra egna kunder”,säger Ämmälä.» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se